Tuinfair Midwoud
Hotspots

De Tuinfair in Midwoud – een compilatie

Afgelopen Pinksterweekend vond wederom de Tuinfair in Midwoud plaats. Het was alweer een jaar of drie geleden dat ik deze fair heb bezocht; de afgelopen jaren was ik met m’n moeder en schoonzus te vinden op de Pinkster in Brocante in en rondom het huis van Middenmeer (ook een aanrader trouwens!) Daarvoor ben ik een aantal keer naar de Olmenhorst Fair in Lisserbroek geweest, maar nu vonden we het weer tijd voor een bezoek aan de Tuinfair in Midwoud.

Tuinfair Midwoud

En daar hebben we geen spijt van gehad! In eerste instantie zou dit evenement plaats vinden op zaterdag, zondag en maandag, maar door de storm werd de fair op zaterdag afgelast. Wij hadden ons bezoek gepland op zondag; het weer was super, zonnetje, graad of 18 en droog. Wij waren een half uurtje nadat de fair geopend was aanwezig. En gelukkig maar…. totdat wij om een uur of 2 weer naar huis gingen, stond er op de verschillende toegangswegen een dikke file!

De fair is verdeeld over verschillende velden en je vindt er van alles en nog wat. Het is een waar paradijs voor iedereen die van het buitenleven houdt, maar er is veel meer dan dat. Het programma is gevuld met muziek, en theater. Ook vond je er diverse stands met smakelijke delicatessen, kramen gevuld met streekproducten, professionele horeca en (kinder)kleding, sieraden, planten en bloemen, vintage & design, en kramen vol brocante snuisterijen en de leukste geschenkartikelen.

Tuinfair Midwoud

Voor kinderen was er ook van alles te doen; er was een poppentheater, er stonden trampolines en je kon een ritje maken op een pony. Je kon ook onder leiding van professionele instructeurs kennismaken met het beklimmen van een reusachtige muur. Je creativiteit kon je kwijt tijdens de diverse workshops, waaraan je tegen een kleine vergoeding deel kon nemen.

Op diverse locaties op het terrein werden er heerlijke koffie, verse vruchtensappen of een kop verse muntthee getapt. Ook waren er heerlijke sandwiches te verkrijgen en alleen al voor het zelfgemaakte appelgebak zou je deze fair een bezoek moeten brengen! Op zondag was het behoorlijk druk en moest je wel even geduld hebben bij deze kraampjes, maar die appeltaart maakte dit wachten meer dan goed!

Tuinfair Midwoud

Deze tuinfair heeft elk jaar een thema, deze keer was dat ‘Tuinfair Midwoud goes Oriental’. Ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat dit thema mij niet is opgevallen. Op een enkele rode lampion en een medewerkster in een kimono na heb ik geen Oriëntaals gevoel overgehouden aan deze fair.
Maar dat maakt helemaal niet uit, want ik heb zoveel mooie dingen gezien (en gekocht natuurlijk!).

Kortom, een aanrader voor het Pinksterweekend van volgend jaar, bij mij staat-ie in ieder geval alweer in m’n agenda! Weet jij ook een leuke fair die absoluut een bezoekje waard is, dan hou ik me aanbevolen!

Liefs,
Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *