Kom je spelen? M.J. Arlidge
Lezen

Lin Leest – ‘Kom je spelen?’ van M.J. Arlidge

Zoals je in dit blog hebt kunnen lezen, hou ik van lezen en dan vooral van (psychologische) thrillers. De boeken van M.J. Arlidge passen perfect in dit genre, ik heb alle boeken van deze schrijven dan ook verslonden. In de voorgaande boeken was inspecteur Helen Grace de hoofdrolspeelster; ‘Kom je spelen?’ is het eerste stand alone boek dat M.J. Arlidge heeft geschreven, dus mijn verwachtingen waren hooggespannen.

Korte inhoud

Chicago wordt opgeschrikt door de moord op twee jonge twintigers, beiden zijn gruwelijk verminkt. Er wordt al snel gedacht aan een seriemoordenaar. De politie heeft grote moeite om erachter te komen wie de dader is. Hij is berekenend en gaat erg zorgvuldig te werk. Het enige verband tussen de twee moorden is een jonge vrouw, Kassie. Zij beweert dat ze voorafgaand aan de moorden al wist wanneer deze zouden plaatsvinden.

Vanaf het moment dat Adam Brandt Kassie op het politie-bureau ontmoet, is hij door haar gefascineerd. Alles wat zij hem vertelt, maakt dat hij twijfelt aan zijn deskundigheid. Dan loopt Kassie naar buiten, knoopt een sjaal voor haar ogen en steekt blind de straat over, dwars door het verkeer. Als hij haar na afloop vraagt waarom ze niet bang was te verongelukken, antwoordt ze: “Omdat jij mij zal doden.’

De auteur

M.J. Arlidge (Londen) schrijft al ruim 15 jaar scenario’s voor verschillende Britse misdaadseries, zoals Silent Witness. Iene Miene Mutte, het eerste boek met Helen Grace in de hoofdrol,  was zijn debuut als thrillerauteur en werd lovend onthaald door pers en publiek.

Mijn leeservaring

Zoals ik al zei, waren mijn verwachtingen hooggespannen. De een na de andere Helen Grace thriller was zo goed, hoe zou dat zijn met een boek van dezelfde schrijver met hele andere hoofdpersonen? Het boek pakte me in ieder geval direct; ook bestaat het uit redelijk korte hoofdstukken. Ik hou hier wel van, dit maakt het een stuk makkelijker om nog even snel een hoofdstuk uit te lezen.

In dit boek speelt een psycholoog, Adam Brandt, de hoofdrol, tezamen met Kassie, een tiener met een bijzondere gave. Ze komen met elkaar in aanraking als Adam ingeschakeld wordt als Kassie opgepakt is door de politie nadat ze een man op straat heeft aangevallen. Nog geen dag later wordt deze man dood en verminkt aangetroffen in de kofferbak van zijn eigen auto.

Dit is reden voor de politie om Kassie, de laatste persoon die deze man in leven heeft gezien, nog eens na te trekken. Op dit moment in het boek blijkt dat Kassie een speciale gave heeft: als ze iemand in de ogen kijkt, kan ze zien hoe en wanneer deze persoon zal overlijden. Niemand gelooft haar en ook Adam, die Kassie heel graag wil helpen, heeft moeite met de geloofwaardigheid van haar verhaal.

Ondertussen gebeuren er een aantal nare dingen in het privéleven van Adam en lees je meer over Kassies ervaringen; zo kom je steeds meer te weten hoe het verhaal in het elkaar steekt. Arlidge is er in geslaagd om de bijzondere gave van Kassie op een zo natuurlijk mogelijke manier in het boek te verwerken. Hoewel ik het een goed boek vind, haalde het voor mij niet het niveau van de Helen Grace serie. Prima boek met een goed verhaal, goed te lezen door de korte hoofdstukken maar voor mij geen thriller waar ik in meegezogen werd…

Mijn eindoordeel

✭✭✭✫✫

Liefs,
Linda


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *