Lezen

Mijn ervaringen met het Kobo Plus abonnement

Zoals je in dit blog hebt kunnen lezen, ben ik gek op lezen. Ik weet nog goed dat het ‘vroeger’ altijd een gedoe was met het inpakken van de koffers als we op vakantie gingen. Stapels boeken wilde ik mee, want stel je voor dat ik ze allemaal halverwege de vakantie al uit had! Gebeurde natuurlijk nooit, want ik had eerder te veel boeken dan te veel kleding mee….
Toen de e-reader z’n intrede deed, was ik waarschijnlijk een van de eerste gebruikers. Wat een uitvinding, je kon overal makkelijk honderden boeken mee naar toe nemen én nog eens heel veel extra kleding! Ik heb al een paar e-readers versleten, maar sinds ruim twee jaar lees ik al m’n boeken op de Kobo Aura One. Deze heeft een lekker groot scherm van 7,8 inch en een geheugen van 8 gigabyte, waardoor er 6.000 boeken op passen…. Nooit meer zonder leesvoer dus!

Wat houdt Kobo Plus in

Voorheen bestelde ik e-books via Bol.com of kreeg ik ze doorgestuurd van vriendinnen, maar sinds een jaar heb ik een Kobo Plus abonnement. Dit is een online abonnement voor ebooks, een soort Netflix voor boeken. Voor een tientje per maand kun je onbeperkt boeken lezen op je Kobo e-reader, tablet of smartphone.
Het werkt heel simpel: je logt op je Kobo e-reader in met je Bol.com account, je logt op Bol.com in met hetzelfde account, waarna je ‘lees met Kobo Plus’ aanklikt bij de boeken die je wilt lezen. Tot slot synchroniseer je je e-reader met wifi, waarna de boeken op je e-reader staan. Je kunt ook de Kobo app van Bol.com downloaden, op deze manier kun je ook boeken lezen op je smartphone of tablet.
Je abonnement kun je gebruiken op al je apparaten, dus als je in een boek begonnen bent op je telefoon, kun je ‘m verder lezen op je ereader of je tablet.

Aanbod van Kobo Plus

Op dit moment bestaat het aanbod uit ruim 250.000 boeken, dit zijn zowel Nederlandstalige als Engelstalige titels. Elk genre is goed vertegenwoordigd en er komen elke maand nieuwe boeken bij. De allernieuwste titels zul je hier niet altijd vinden, maar ik kan me prima vinden in de beschikbare ebooks. Uitgeverijen kunnen verbonden worden met Kobo Plus, waardoor je de nieuwste boeken evengoed erg snel kunt lezen.

Zoals ik al eerder vertelde, hou ik van series. Niet alleen op Netflix, maar ook boekenseries verslind ik. Op Kobo Plus zijn er genoeg series te vinden, onderstaand een greep uit de collectie:

 • De boeken van Karin Slaughter over Sara Linton en Wil Trent – de nieuwste boeken zijn nog niet verkrijgbaar via het Kobo Plus abonnement, maar de eerste boeken uit deze serie kun je alvast lezen
 • De Jana Berzelius serie van Emelie Schepp
 • Deel 1 en 2 van de Erika Foster serie van Robert Bryndza
 • alle boeken van Lars Kepler met Joona Linna in de hoofdrol

En dan heb ik het alleen nog maar over het thriller-genre waar ik fan van ben. Daarnaast heb ik inmiddels ook al een groot aantal boeken gedownload die te maken hebben met bloggen en ondernemen. Ook is er veel informatie te vinden over content- en marketingstrategie, die ik weer kan gebruiken voor onze webshop Hout & Nieuw woonaccessoires.

Kobo Plus Lezen & Luisteren

Begin dit jaar heb ik via Storytel een luisterboek-abonnement afgesloten. Je kunt dit abonnement eerst 14 dagen uitproberen, maar na die 14 dagen was ik om. Het is heerlijk om tijdens de rit naar en van m’n werk in de auto te luisteren naar een boek, maar ook tijdens het poetsen en koken zet ik vaak een boek aan. Ook dit abonnement kostte een tientje per maand en er zijn heel veel, ook nieuwe, titels te luisteren.
In juni kreeg ik een berichtje dat de kosten voor het abonnement verhoogd zou worden met 2 euro per maand. Ik had inmiddels ook begrepen dat Kobo Plus een combinatie-abonnement voor zowel ebooks als luisterboeken aanbiedt. Daarop heb ik mijn Storytel-abonnement opgezegd en m’n Kobo Plus abonnement geupgrade naar Lezen & Luisteren. Nu betaal ik €12,99 per maand en kan ik via de Kobo Plus app naast 250.000 boeken ook nog eens kiezen uit ruim 20.000 luisterboeken. Goeie deal dacht ik zo!

Alle Kobo Plus abonnementen kun je eerst 30 dagen gratis uitproberen via deze link. Ook zijn alle abonnementen maandelijks opzegbaar in je Bol.com account, dus als je van lezen houdt, is een Kobo Plus abonnement een echte aanrader!

Liefs,
Linda ☘️

2 Comments

 • Bettie

  Ik zat laatst ook al eens te overwegen om een Kobo plus abo te nemen. Ik begin steeds meer op mijn e-reader te lezen aangezien ik dat ding makkelijker overal naartoe neem dan een dik boek.

  Bettie

  • admin

   Dat was voor mij precies de reden om dit abonnement aan te schaffen! En een boek kost al gauw iets van €15, dus als je net als ik 2 of 3 boeken per maand leest, heb je de kosten van het abonnement er zo uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *