boeken die ik graag wil lezen
Lezen

Op mijn to-read-list: 5 top thrillers

Ik ben gek op lezen! Tijdschriften, boeken, blogs, ik hou er van en er gaat echt geen dag voorbij dat ik niet lees. Elke avond lees ik een half uurtje voordat ik ga slapen, met het risico dat ik de avond daarna een paar bladzijdes terug moet lezen omdat m’n ogen dichtgevallen zijn. Ook in de zomer vind ik het heerlijk om met een boek in de zon of in de veranda te zitten en kan ik me echt uren verliezen in een spannend boek.

Vooral psychologische thrillers lees ik graag, boeken van bijv. Karin Slaughter, M.J. Arlidge en Lars Kepler zou ik het liefst in een keer uitlezen. Ik ben een enorme fan van Netflix-series, maar ook boekenseries vind ik heerlijk. De Rani Diaz serie van Sterre Carron en de Noordzeemoorden-serie van Isa Maron zijn goede voorbeelden, maar ook de boeken van James Patterson met Alex Cross in de hoofdrol zijn geweldig.

Op zolder heb ik nog een boekenkast vol met ‘echte’ boeken, maar ik denk dat ik één van de eerste gebruikers van de e-reader was. Wat een uitkomst, zoveel boeken bij elkaar en met m’n Kobo Plus abonnement is er echt altijd wel een goed boek te lezen. Ook heb ik een Storytel-abonnement voor luisterboeken, heerlijk voor in de auto of tijdens het sporten.

Op m’n e-reader staan een groot aantal nog niet gelezen boeken. Dit zijn de top thrillers die als eerste aan de beurt zijn als ik m’n huidige boek uit heb:

J.D. Barker
Horen Zien Zwijgen

Al ruim vijf jaar terroriseert een moordenaar de inwoners van Chicago. Zijn modus operandi is altijd dezelfde: hij straft zondaars door hun kinderen te ontvoeren. De volgende dag ontvangen de ouders een pakketje met daarin een oor. De dag daarna volgen de ogen. Ten slotte de tong…

Vooral de belofte ‘De ontknoping komt pas in het laatste hoofdstuk’ is voor mij een hele goede reden om dit boek op m’n to read list te zetten!

Mijn laatste leugen
Riley Sager

Het eerste boek ‘De laatste meisjes‘ van deze schrijver was echt superspannend, inmiddels zijn de filmrechten van dit boek verkocht. En terecht!!

Emma brengt voor het eerst haar vakantie door in een Amerikaans zomerkamp. In Camp Nightingale maakte ze nieuwe vrienden, had het naar haar zin en leerde ze leugens te vertellen. Toen verdwenen de drie meisjes met wie ze haar cabin deelde spoorloos in de bossen en bleef ze als enige achter. Vijftien jaar later is Emma een gevierd kunstenaar, geplaagd door herinneringen aan die bewuste avond. Ze wordt door de kampleiding van Camp Nightingale gevraagd een zomerschildercursus te geven en omdat ze het verleden definitief wil verwerken besluit ze te gaan. Eenmaal aangekomen blijkt ze in dezelfde cabin als toen te moeten overnachten en het verandert opnieuw in een plaats delict…

Middenwater
Arne Dahl

De twee eerdere boeken uit deze serie (Grensgebieden en Achterland) heb ik in één ruk uitgelezen, dus ik kan niet wachten om aan dit derde deel te beginnen!

Sam Berger wordt verdacht van een moord die hij niet heeft gepleegd en zijn partner Molly Blom ligt in coma. In afwachting van nadere instructies vlucht hij naar de Zweedse scherenkust. Intussen dreigt in Stockholm een terroristische aanslag en lijkt een moordenaar die een meisje heeft gegijzeld, vrijuit te gaan. Is Berger de oplossing of is hij deel van het probleem? 

Stoel 7A
Sebastian Fitzek

Ik heb bijna alle boeken van Sebastian Fitzek gelezen en allemaal zijn ze op de een of andere manier net even anders dan de andere boeken die ik gelezen heb…. Deze lijkt me ook weer geweldig!

Mats Krüger, een ervaren en succesvolle psychiater, moet zijn vliegangst overwinnen als zijn hoogzwangere dochter Nele voor het eerst in jaren weer contact met hem opneemt. Na een cursus tegen vliegangst gaat Mats aan boord van de langeafstandsvlucht Buenos Aires – Berlijn. Al zijn angsten lijken voor niets tot een vreemdeling hem vertelt dat een van Mats’ ex-patiënten zich ook aan boord bevindt. Iemand die hij ooit heeft bevrijd van moordlustige, gewelddadige fantasieën. En nu moet Mats zien te voorkomen dat hij de 600 passagiers en zichzelf niet mee de dood in jaagt…

Dertien
Steve Cavanagh

Dit boek krijgt hele goede recensies en wees eerlijk…. als je de zin bovenaan de omslag zien, dan móet je ‘m toch gewoon lezen?!

Het beroemdste koppel uit Hollywood had de wereld aan hun voeten. Nu wordt Hollywoodster Robert Solomon aangeklaagd voor het vermoorden van zijn prachtige vrouw. In het proces van de eeuw wil de verdediging slechts één man in hun team: advocaat en voormalig oplichter Eddie Flynn. Alles wijst erop dat Robert schuldig is, maar tijdens het proces begint Eddie daaraan te twijfelen. Wat als de echte moordenaar helemaal niet terechtstaat? En wat als de moordenaar een van de juryleden is? 

Ik ga nu snel verder in het nieuwste boek van M.J. Arlidge, ‘Kom je spelen’, want dan kan ik aan dit heerlijke lijstje beginnen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer goeie thrillerschrijvers, voor tips en tops hou ik me aanbevolen!

Liefs,
Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *