Subscription box abonnement
Lifestyle

Een koffiebonen-abonnement of een Snuffelbox?

Tegenwoordig kun je kiezen uit een lange lijst van abonnementen op diverse maandelijkse boxen, zgn. subscription boxes. Van boeken tot gerechten en van beautyproducten tot cadeautjes, er is in elke categorie wel een maandelijkse box te bestellen.

Zelf heb ik een aantal jaar geleden samen met m’n dochter een paar keer de Styletone Box en de Goodiebox geprobeerd. Ook Marley Spoon en Hello Fresh zijn de revue al eens gepasseerd, mijn ervaringen met deze boxen lees je hieronder. Buiten deze boxen zijn er zijn nog veel meer leukerds op de markt, ik heb een aantal bijzondere en interessante boxen op een rijtje gezet.

Het voordeel van al deze abonnementen is trouwens, dat ze bijna allemaal eenmalig besteld kunnen worden. Ook kun je abonnementen afsluiten, die maandelijks opzegbaar zijn, dit kan dus geen reden zijn om deze boxen niet uit te proberen!

De Hello Fresh box t.o.v. die van Marley Spoon

Hello Fresh maaltijdbox

Ik denk dat ik niks geks zeg, als ik beweer dat de Hello Fresh box, samen met het Bloomon abonnement, de allerbekendste box is. Nu onze dochter niet meer thuis woont en we elke avond voor 2 personen koken, hebben we zowel de Hello Fresh als de Marley Spoon box al een aantal keer besteld. Bij beide abonnementen kun je kiezen hoeveel maaltijden je per week wilt ontvangen. Er is een box voor vegetariërs en een ontbijtbox en dan kun je ook nog zelf bepalen wanneer de box bezorgd wordt. Alle ingrediënten, inclusief de benodigde kruiden, worden keurig netjes bij je thuis bezorgd op het moment dat jou het beste uitkomt.

Wij hebben na het proberen van beide boxen een kleine voorkeur voor Marley Spoon, omdat

  • je bij Marley Spoon kunt kiezen uit 20 recepten en bij Hello Fresh uit 12
  • we bij Hello Fresh zelf vaak nog ingrediënten moesten toevoegen, die we niet altijd in huis hadden (zoals bijv. groentebouillonblokjes)
  • de recepten bij Marley Spoon net even iets ‘exotischer’ zijn

Daarentegen ontbraken bij Marley Spoon een aantal keer redelijk belangrijke ingrediënten en geeft Hello Fresh heel duidelijk aan binnen hoeveel dagen de gerechten gegeten moeten worden (heel fijn!). De prijs van beide boxen ontloopt elkaar niet veel, dus daar is onze voorkeur zeker niet op gebaseerd.
Nu Albert Heijn ook hele fijne groentepakketten verkoopt, hebben we onze abonnementen ‘tot nader order’ even stopgezet. De accounts blijven bestaan, want het is toch wel ontzettend makkelijk!

Boxbites

Boxbites

Tijdens mijn informatie-zoektocht kwam ik de Boxbites tegen. Dit concept levert boxen die natuurlijke, zo goed als onbewerkte en glutenvrije tussendoortjes bevatten. Dadels, groente- en fruitchips, Nakd repen en allerlei noten- en granolabars, dit is een concept dat mij in ieder geval zeer aanspreekt. Veel beter dan de chocoladekoekjes die op m’n werk in de pauze tevoorschijn komen, dus ik schuif deze binnenkort eens bij m’n werkgever onder z’n neus!

De Koffiejongens

De Koffiejongens abonnement koffiecups

Voor de koffieliefhebbers met een cups-machine is er de koffiebonen-box van De Koffiejongens. Je kunt kiezen uit verschillende abonnementen voor levering één keer in de 2, 3, 4 of 8 weken. Ook is er keuze uit verschillende soorten en sterktes.
Alle koffie die de Koffiejongens levert, is gecertificeerd. Dit houdt in dat je door het bestellen van deze koffie bijdraagt aan betere leefomstandigheden van de koffieboeren en hun families. Ook wordt er achter de schermen hard gewerkt aan cups, die 100% composteerbaar zijn en die je in zijn geheel bij het groenafval kunt gooien. Prima verhaal en de reviews zijn goed, misschien dat wij dit abonnement binnenkort ook maar eens gaan proberen.

De Snuffelbox

De Snuffelbox

Ook onze huisdiervriendjes worden niet vergeten. Als je je hond elk kwartaal een groot plezier wilt doen, bestel dan de Snuffelbox! Een doos vol lekkere, gezonde snacks en speeltjes die elk kwartaal een ander thema heeft. Ook al heb je geen hond, neem dan toch eens een kijkje op de website, deze is echt met een groot gevoel voor hondenhumor geschreven, erg leuk! Op alle boxen zit honderd procent kwispelgarantie, dus als je hond een item uit de box niet helemaal geweldig vindt, dan ontvangt hij gratis een vervangend item!

De Vinobox

Vinobox wijnabonnement

Als wijnliefhebber ga ik dit abonnement zeker eens proberen. Elke maand stelt Vinobox een box voor je samen, gebaseerd op je smaakstijl. Je kunt kiezen voor een abonnement van 3 of 6 flessen in iedere (kleur)samenstelling die je maar wilt. Er is grofweg een selectie gemaakt in Basic-, Deluxe-, Exclusive-pakketten die in complexiteit en dus ook in prijs variëren, maar Vinobox belooft dat ze allemaal lekker zijn… De samenstelling van de pakketten kan naar eigen wens altijd worden aangepast. Dit lijkt me ook een heel leuk abonnement om cadeau te geven!

En zo zijn er nog veel meer boxen in verschillende categorieën te krijgen. Ik wist dat er veel verschillende mogelijkheden, maar zoveel…. van een stropdassen-box tot een witte-sokken-abonnement, bijna alles is mogelijk, de keuze is reuze!

Welke box heb jij wel eens geprobeerd of zou je heel graag willen proberen?

Liefs,
Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *