Polarsteps, iPhone apps
Lifestyle

Mijn favoriete iPhone apps #1 – Polarsteps

Ik heb heel veel gave apps op m’n iPhone XS Max staan waar ik enthousiast over ben. Daarom zet ik de komende tijd elke maand één van mijn favoriete apps in het zonnetje. In het kader van de vakanties die er aan komen, dit keer een heel toepasselijke, namelijk Polarsteps. Dit is een Nederlandse reistracker die tijdens de door jou opgegeven vakantieperiode je locatie regelmatig checkt en op een wereldkaart plaatst.

In het papieren tijdperk hield ik altijd al reisdagboeken bij, gevolgd door de digitale versie op www.waarbenjij.nu. Nadat m’n dochter Polarsteps een paar jaar geleden ging gebruiken tijdens haar eerste vakantie zonder ouders, ben ik ook fan.

Polarsteps werkt heel eenvoudig: geef de periode van je eerstvolgende vakantie aan en de app zal deze vanzelf voor je vastleggen. Je locatie wordt regelmatig opgehaald en op een landkaart geplaatst, zodat je vrienden en familie al je vakantie-avonturen kunnen volgen. De app vult je route met suggesties voor ‘steps’, waar je foto’s aan toe kunt voegen.

Om het meeste uit Polarsteps te halen, is het raadzaam om de app toegang te geven tot je camera, foto’s en locatie. Ondanks dat de app van Nederlandse makelij is, spreekt Polarsteps helaas alleen Engels met je.

screenshot reis Polarsteps
Polarsteps-voorbeeld van onze familietrip van vorige week

De app verzamelt diverse statistieken over je vakantie, zoals reisduur, aantal bezochte landen en afgelegde afstand. Het mooie van deze app vind ik, dat je zoveel foto’s en tekst toe kunt voegen als je wilt. Deze foto’s zie je dan weer terug op de landkaart. Je kunt je berichten openbaar zetten of alleen tonen aan door jou geaccepteerde personen, zij kunnen je post per ‘step’ liken.
Als ik dan toch een minpuntje moet noemen, is het het ontbreken van de mogelijkheid te reageren op opmerkingen van je volgers. Als deze interactie mogelijk zou zijn, is het helemaal een perfecte app!

Zodra je vakantie afgelopen is, maakt Polarsteps automatisch een persoonlijk Travel Book voor je. Ga ik me toch maar eens in verdiepen, want ik heb alle foto’s van onze vakanties nog op de computer staan… Terwijl ik me toch elke vakantie weer voorneem om nu écht een vakantie-album af te laten drukken!

Voor mij dus geen www.waarbenjij.nu meer, Polarsteps it is! Inmiddels gebruikt een aantal familieleden en vrienden deze app ook, zo leuk om op deze manier hun vakanties te kunnen volgen!

Polarsteps voor Android en iPhone kan worden gedownload via www.polarsteps.com/appEen introductievideo voor het Travel Book is beschikbaar op YouTube.

Kende je deze app al of hou je je reisdagboek op een andere manier bij?

Liefs,
Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *