Lifestyle

Mijn favoriete iPhone apps #2 – Day One

Ik heb heel veel gave apps op m’n iPhone XS Max staan waar ik enthousiast over ben. Daarom zet ik de komende tijd regelmatig één van mijn favoriete apps in het zonnetje. Vorige keer was het de reistracker Polarsteps, deze keer wil ik de dagboek-app Day One aan je voorstellen.

Een dagboek is tegenwoordig echt niet meer alleen voor jonge meisjes. In deze digitale wereld, waar iedereen bijna alles over jou terug kan vinden op het wereldwijde web, kun je in de app Day One alles wat je bezighoudt, verzamelen. Gewoon, lekker voor jezelf, net als in dat ouderwetse papieren dagboek, maar als je je hersenspinsels toch wilt delen op bijv. social media, is dat met deze app ook mogelijk.

Wat is Day One?

Day One is een app die al jaren bestaat en de app kreeg jaren geleden al de titel ‘beste app van het jaar’. Met Day One is het super eenvoudig om een dagboek bij te houden. En het is niet alleen een dagboek, je kunt ‘m ook gebruiken als reisjournal, vakantiealbum of voor je werk om bijv. documenten op te slaan. Bij elke toevoeging heb je de mogelijkheid om naast tekst ook foto’s toe te voegen, waarvan de app automatisch de datum en locatie importeert – super handig voor als je het dagboek met terugwerkende kracht wil bijwerken!

Hoe werkt het?

De app is gratis en voor zowel Android als iOS beschikbaar. Installeer ‘m op je smartphone en je kunt onmiddellijk aan de slag. Om de toepassing op meerdere apparaten te kunnen gebruiken, kun je een gratis account aanmaken. Klik daarvoor op het tandwieltje in de rechterbovenhoek, kies voor ‘Log in / New user’ en geef je emailadres in. De app verstuurt nu een mail, als je op de link in je mailbox geklikt hebt, kies je een wachtwoord. De app vraagt je ook toestemming om je locatie te gebruiken. Dit is zeker aan te raden, want dan kun je later op basis van locatie naar de betreffende herinneringen zoeken.

Day One app iPhone

Om een activiteit, hersenspinsel of een belevenis vast te leggen, open je de app en klik je op het plus-teken onderaan. Je kunt meteen beginnen met typen, maar via het beginscherm kun je ook een notitie dicteren of iets tekenen. Met de knoppen net boven je toetsenbord kun je onder andere de filmrol openen en foto’s toevoegen. Ook kun je je huidige locatie of de actuele temperatuur toevoegen of de tekst opmaken met citaten, vette of cursieve tekst. Als je klaar bent, tik je op het vinkje in de rechterbovenhoek.

Mogelijkheden

De mogelijkheden in deze app zijn werkelijk eindeloos. Day One werkt samen met een IFTTT channel, waarmee het vrij simpel is om handelingen te automatiseren. Als je bijvoorbeeld een foto, die je op Facebook of Instagram plaatst, ook in je dagboek wil hebben, zijn er binnen IFTTT zogenaamde recipes beschikbaar die dit mogelijk maken. Dit zijn kleine slimme programmaatjes die veel handelingen automatisch uitvoeren.
Zo kun je ook je Fitbit-activteit, Spotify, je bewaarde Pocket-links of je Todoist-taken koppelen aan je dagboek.

Day One app iPhone

Ook de zoekfunctie in de app is heel goed, dus alle locaties of woorden die je regelmatig gebruikt, kun je snel terugvinden. Er is ook een versie voor op je Mac, deze gebruik ik sinds kort. Omdat ik meestal nogal lang van stof ben, importeer ik eerst alle foto’s vanaf mijn telefoon, waarna ik de tekst toevoeg via mijn Mac.
Om niet te vergeten Day One te gebruiken, kun je een herinnering instellen, zodat de app je een seintje geeft als je al een tijdje geen toevoeging hebt geplaatst.

Hoewel begonnen als een iOS-app, is deze inmiddels ook beschikbaar voor Android-gebruikers. Day One werkt simpel en snel en is super overzichtelijk. Ben je net zo’n fan van je smartphone, dagboeken en lijstjes als ik, dan is dit zeker ook een app voor jou!

Liefs,
Linda ☘️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *