10 x typisch Linda
Persoonlijk

10 x typisch Linda

Op social media kom ik regelmatig posts tegen waarin mensen een aantal bijzonderheden over zichzelf vertellen. Ik vind deze posts zelf ontzettend leuk om te lezen, dus ik ga hier ook eens een post aan wagen. Wat zijn nou die typische dingen, waarvan ik vind dat ze mij mezelf maken? Aan welke bijzonderheden / eigenschappen / onhebbelijkheden zullen de mensen die me goed kennen, mij herkennen? Best lastig om zo over jezelf na te denken, maar ik heb een paar puntjes op een rij gezet…

✮ Ik ben zeker geen poetswonder, maar als ik thuis ben, kan ik pas rustig gaan zitten als alles om me heen er opgeruimd uitziet. Geen kruimels op de bank, zand op de vloer of afwas op het aanrecht, want op de een of andere manier kan ik daar niet langs kijken. Manlief staat me meestal zuchtend aan te kijken als ik uit m’n werk kom en meteen als een malle met de bezem door de kamer ga, maar gelukkig weet-ie ondertussen dat hij me beter m’n gang kan laten gaan. Gevalletje van ‘Komt wel goed, schatje’!

✮ Als we tv kijken, heb ik meestal de afstandsbediening van onze soundbar in m’n handen, zodat ik er voor kan zorgen dat het volume op een even aantal staat. Geen 9 of 11, maar 10 en zeker geen 13!

✮ Als ik geluncht heb, heb ik altijd een onbedaarlijke drang naar zoetigheid. Maakt niet uit of ik een tosti kaas of een kadetje hagelslag heb gegeten, altijd heb ik na de lunch zin in iets zoets. Sta dus niet raar te kijken als ik 10 minuten na de lunch een paar spekkies of een handje M&M’s naar binnen gooi…

✮ Ik kan niet zo goed tegen lieve, oude mensen…. als ik zo’n schattig bejaard echtpaar achter hun rollator door het winkelcentrum zie schuifelen, krijg ik gewoon een brok in m’n keel. En toch wil ik me nog steeds opgeven als vrijwilliger om zo af en toe iets te doen met een oudere heer of dame die eenzaam en alleen in het bejaardenhuis zit, zal niet meevallen…

✮ Ik maak bijna altijd geluid. Als ik niet aan het praten ben, loop ik te fluiten of zachtjes te zingen, maar neuriën is m’n favoriet. Het ergste is dat ik het niet eens door heb…. m’n familie, vrienden en collega’s weten inmiddels dat er echt iets aan de hand is als ik geen geluid maak!

✮ Overal kom je ze tegen, van die gave krijtborden op deuren en wanden, waar je je boodschappen op kunt schrijven of waarop je naar hartelust kunt handletteren. Ik kan er niet eens naar kijken, van het geluid van een krijtje op zo’n bord krijg ik kippenvel all over the place…. zelfs nu ik dit zit te typen, staan de haartjes op m’n armen recht overeind, brrrrr!

✮ Ik schrijf echt al-tijd met een paarse pen. Ik heb er thuis een aantal liggen en ook op mijn werk liggen er altijd een paar reserve exemplaren in de la. Het zijn ook nog eens van die heerlijke Stabilo-pennen, ik wil nooit meer anders!

✮ Ik ben gek op lijstjes en op apps die van alles voor me bij kunnen houden. Ik ga zeker niet hardlopen zonder een app die m’n snelheid bijhoudt, ik heb een Apple Watch die werkelijk alles van me meet en zowel op mijn werk als thuis gebruik ik takenlijstjes. Niks fijners dan weer een gedaan klusje af te kunnen vinken! Zou ik dan toch iets van een control freak in me hebben?!

✮ Koffie en thee drink ik niet als er nog een lepeltje in het kopje staat. Geen idee of ik ooit eens een traumatische ervaring heb gehad met een lepeltje, maar ik roer, lik het lepeltje af en leg het naast m’n glas of beker. Hoe meer ik van dit soort dingen opschrijf, hoe raarder ik mezelf ga vinden… 🙂

✮ Ik ben een kei in efficiency. Als ik naar de keuken loop, neem ik de koffiekopjes mee voor in de vaatwasser, terwijl ik ondertussen wat dooie blaadjes uit de plant op tafel verwijder, de slippers van manlief onder de stoel schuif en een natte doek over de koelkastdeur haal om die vette vingers weg te halen. Ook probeer altijd zo veel mogelijk spullen in één keer mee naar boven of beneden te nemen, soms met gevaar voor eigen leven…. Word wat dit betreft soms wel ‘ns een beetje moe van mezelf!

Dit ben ik! Welke eigenschappen maken jou typisch jou?

Liefs,
Linda ☘️


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *