Persoonlijk

1000 vragen aan jezelf – #1

Een paar jaar geleden zat er een boekje bij de Flow met 1.000 vragen aan jezelf. Dit is door meerdere bloggers opgepikt en hoewel het zeker niet nieuw meer is, vind ik het toch leuk om regelmatig een aantal van deze vragen te beantwoorden. Ik heb tenslotte een persoonlijk blog, dus dit is een prima manier om me een beetje te leren kennen….. en wie weet steek ik ook nog wat op over mezelf!

1. Met wie kun je het best opschieten?

Ik ben al ruim 30 jaar samen met Elbert, dus ik denk dat daaruit wel blijkt dat ik met hem het best kan opschieten!

2. Waar besteed je te veel tijd aan?

Ik denk toch dat ik te veel tijd besteed aan alles met een schermpje. Ik ben gek op social media en heb een abonnement op zowel Netflix als Videoland. Gelukkig werk ik ook nog 3,5 dag per week, ben ik drie keer in de week in de sportschool te vinden en doe ik veel leuke dingen met familie en vrienden, dus dit compenseert m’n schermverslaving ruimschoots!

3. Om welke grappen kun je heel hard lachen?

Ze zeggen altijd ‘geen groter vermaak dan leedvermaak’ en dat geldt ook voor mij….. ik kan er niets aan doen, maar ik moet ontzettend lachen om mensen die struikelen of die tegen een lantaarnpaal aan lopen. Helemaal als ze daarna doen alsof er niets aan de hand is, hilarisch!

4. Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

Begin dit jaar hebben we voor het eerst een vakantie geboekt buiten Europa…. de reden waarom je na al die vakanties binnen Europa het nu intercontinentaal gaan zoeken, lees je hier. Nog 25 nachtjes, en dan gaan we!

5. Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?

Ja hoor, voor mij geen enkel probleem! Hoewel ik wel vrij nuchter in het leven sta, ben ik wel een enorm emotioneel mens. Ik kan niet tegen afscheid nemen en vind het heel lastig om te zien dat andere mensen verdriet hebben. Ook bij boeken of televisieprogramma’s hou ik het regelmatig niet droog en als een vriendin verdrietig is, huil ik heel makkelijk mee. Niet altijd praktisch, maar ik kan het gewoon niet uitzetten….

6. Waar bestaat je ontbijt uit?

Dat is makkelijk….. een glas water met een vitamine C pil en een schaaltje naturel Skyr met cranberries of ander fruit en een beetje honing.

7. Wie heb je voor het laatst een kus gegeven?

Dat was mijn man, vanochtend bij het wakker worden!

8. Waarin lijk je op je moeder?

Ik lijk qua uiterlijk best wel op mijn moeder en het ongeduldige heb ik ook van haar meegekregen. Daarnaast ben ik net zo nuchter als zij en weet ik ook heel goed wat ik wel en vooral niet wil; ook dat heeft ze aan me meegegeven.

9. Wat doe je ‘s ochtends als eerste?

Plassen!

10. Ben je een goede voorlezer?

Ik ben gek op lezen en las onze dochter al voor toen ze nog heel klein was. Eigenlijk zou zij deze vraag moeten beantwoorden, maar ik heb nooit negatief commentaar ontvangen, dus ik denk dat ik deze vraag met ja kan beantwoorden… 😉

11. Tot welke leeftijd geloofde je in Sinterklaas?

Volgens mij was ik een jaar of 9 toen ik ontdekte hoe het verhaal van Sinterklaas in elkaar stak. Ik heb het wel nog een jaar voor mezelf gehouden, zodat ik zeker wist dat de cadeaus niet aan me voorbij zouden gaan!

12. Wat wil je nog graag kopen?

Een kavel! We wonen hier heerlijk, maar als we binnen nu en een paar jaar de kans krijgen om een kavel in de buurt van Castricum te kopen, dan gaat er wel een hele grote wens van ons in vervulling!

13. Welke karaktereigenschap zou je graag willen hebben?

Ik zou wel iets doortastender willen zijn. Op heel veel vlakken ben ik het wel, maar bij sommige keuzes die gemaakt moeten worden, ben ik toch echt een Weegschaal….

14. Wat is je favoriete tv-programma?

Ik kijk niet veel tv, ben meer een Netflix- en Videoland-fan, maar ik hou van Expeditie Robinson. Ook kijk ik graag naar Het Spaanse dorp Polopos en heb ik genoten van het eerste seizoen van Chateau Meiland.

Dat waren de eerste 14 vragen en mijn antwoorden hierop. Stiekem vond ik het best leuk om ze te beantwoorden, gelukkig nog 986 vragen te gaan!

Liefs,
Linda ☘️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *