Persoonlijk

Dit jaar gaan wij voor het eerst op vakantie buiten Europa…

Ja écht, 48 jaar oud en nog nooit buiten Europa geweest, waar vind je dat nog! Tot op heden hebben zowel mijn man als ikzelf helemaal geen behoefte aan verre vakanties. We hebben al zoveel mooie vakanties gehad in o.a. Griekenland, Frankrijk en Italië én we hebben nog een hele lange lijst met Europese streken en steden die we heel graag willen bezoeken.
Daarbij reis ik liever met de auto dan met het vliegtuig. Ik moet er echt niet aan denken om een halve dag of langer opgevouwen in een vliegtuig te zitten.

Maar dit jaar gaat het dan toch echt gebeuren…. en het is de schuld van onze dochter! Zij is heel reislustig en wil al heel lang met ons op vakantie naar een land buiten Europa. Toen ze slaagde voor haar VWO-examen hebben we even gekeken naar een vakantie op Bali, maar zowel manlief als ik kregen het al Spaans benauwd bij het vooruitzicht. We hebben haar geprobeerd uit te leggen dat er in ons geval weinig sprake was van voorpret, terwijl dit toch bijna het leukste is aan een vakantie. Ze heeft zich uiteindelijk maar neergelegd bij het feit dat haar ouders genoegen nemen met Europese vakanties…

Maar toen werd ze begin dit jaar ingeloot op de SMU, de Singapore Management University en vertrekt ze volgende week voor een half jaar naar Singapore! Ze studeert IBA – International Business Administrations – aan de VU in Amsterdam. In het derde jaar dienen alle studenten 4 maanden hun vakken te volgen aan een buitenlandse universiteit en dat werd in het geval van onze dochter Singapore. Als nummer 2 en 3 had ze twee universiteiten opgegeven in Canada. Als we onze dochter toch nog een keer wilden knuffelen in die 6 maanden, moesten we sowieso op wereldreis.

Dus we gaan! 19 september a.s. vliegen we met een rechtstreekse vlucht naar Singapore, waar we 5 dagen zullen verblijven. In deze 5 dagen zullen we met z’n drieën ook de Grand Prix van Singapore live gaan meemaken en Max aanmoedigen. Op verzoek van manlief hebben we onze vakantie hier een beetje omheen gepland.
Na 5 dagen in deze wereldstad reizen we af naar het Indonesische eiland Bintan. Hier gaan we nog 8 dagen bijkomen van alle indrukken op een mooi resort aan het strand. Dit eiland ligt op een uurtje varen van Singapore, dus waarschijnlijk komt onze dochter ook nog een paar dagen vakantie bij ons vieren.

We hebben ons inmiddels laten vaccineren, we zijn ons aan het inlezen en ik ben me al maanden mentaal aan het voorbereiden op het feit dat ik 12,5 uur in een vliegtuig moet zitten. Gelukkig vliegen we s nachts, kunnen we misschien nog wat slaap meepakken…..

Angkor Wat Cambodja
Angkor Wat

Onze dochter is inmiddels terug verhuisd van haar kamer in Amsterdam naar haar zolderkamer bij ons thuis. Volgende week woensdag brengen we haar samen met mijn ouders naar Schiphol. Ze vliegt dan eerst met een vriendin, die aan dezelfde universiteit gaat studeren naar Singapore om hun spullen daar te stallen. Na een nachtje Singapore vertrekken ze vervolgens met hun backpacks naar Cambodja. Hier treffen ze een derde vriendin, waarna ze met z’n drietjes twee weken door Cambodja gaan reizen.
Daarna wordt er toch echt van haar verwacht dat ze vier maanden in de studieboeken duikt en haar vakken met een goed resultaat afsluit. Begin december is ze klaar aan de SMU, maar ze vliegt pas op 23 januari volgend jaar terug. In deze 7 tussenliggende weken gaat ze wederom op reis, bestemming nog onbekend, maar ik heb de Filippijnen al een paar keer voorbij horen komen….

Tja, het is wat, kleine meisjes worden groot…. Ik ga haar vreselijk missen, maar vind het voor haar zo gaaf dat ze dit kan en gaat doen! Een deel van je studie kunnen doen aan een buitenlandse universiteit, zoveel mooie ervaringen opdoen in die ongetwijfeld vele landen die ze gaat bezoeken en zo ontzettend veel leren in die maanden dat ze niet in Nederland is, supertof!
De tissues zijn al ingeslagen en de rosé staat koud, want hoewel ze al ruim een jaar niet meer thuis woont, is Amsterdam toch een heel ander verhaal dan Singapore…. Nu maar hopen dat ze geen gespierde en gebruinde Australiër tegenkomt!

We gaan gewoon nog een weekje genieten van haar aanwezigheid en dan vreselijk ons best doen om zonder al teveel drama afscheid van haar te nemen volgende week…. Wish me luck!

Liefs,
Linda ☘️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *