Koken

Lin’s kookboek – Tagliatelle met kruidenkaas en spekjes

Na de Indiase rijstsalade met bloemkool en kokosyoghurt van vorige maand deze keer weer een lekker makkelijk en snel pastarecept. Je kunt deze tagliatelle met kruidenkaas eten met spekjes, rucola en/of Parmezaanse kaas. Het is een perfect gerecht voor als je niet zoveel tijd of zin hebt om te koken, maar wel lekker en (een beetje) gezond wil eten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • twee handjes rucola
  • 250 gram (Italiaanse) spekjes
  • Boursin Cuisine (of een bakje kruidenkaas zoals Boursin, Paturain o.i.d.)
  • een aantal cherrytomaatjes
  • bosuitjes
  • 150 gram tagliatelle
  • Parmezaanse kaas
  • evt. ciabatta of stokbrood

Bereiding

Snijd de bosuitjes en de tomaatjes. Dit kun je van tevoren doen, maar bijvoorbeeld ook als de tagliatelle aan het koken is.

Bak de spekjes in een klein beetje olie tot ze helemaal gaar zijn. Leg ze daarna eventjes op een keukenpapiertje, zodat het papier het meeste vet kan opnemen.

Ondertussen kook je de tagliatelle zoals staat beschreven op de verpakking. Als het gaar is, giet je het water uit de pan en schep je twee flinke eetlepels Boursin Cuisine of kruidenkaas door de tagliatelle (of meer, net wat je lekker vindt)

Tot zover de voorbereidingen, nu kun je de borden opmaken. Leg een handje rucola op de bodem van een diep bord. Schep hier de tagliatelle overheen. Dan de spekjes, de tomaatjes en de bosuitjes. Tenslotte bestrooi je het gerecht met wat Parmezaanse kaas.
Als ik dit gerecht maak als we gasten hebben, dan maak ik schaaltjes met alle ingrediënten, zodat iedereen zelf zijn of haar bordje kan samenstellen.

En smullen maar! Lauw is dit gerecht trouwens ook heerlijk. Tezamen met een stukje ciabatta of stokbrood is dit een heerlijke, makkelijke en snelle maaltijd!

Liefs,
Linda ☘️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *