Romige tagliatelle met zalm
Koken

Lin’s kookboek – Romige tagliatelle met zalm

Na de spinazie-pasta uit de oven heb ik weer een makkelijk en overheerlijk recept voor je, dat ook nog eens snel op tafel staat. Sinds ik dit recept een keer voorbij zag komen in het tv-programma Binnenstebuiten heeft deze tagliatelle met zalm en salade al regelmatig bij ons op tafel gestaan.
Het is door de pasta, kookroom en crème fraîche niet echt een afvaltechnisch verantwoord gerecht, maar af en toe een beetje zondigen moet kunnen, toch?

Ingrediënten voor 2 personen

Tagliatelle
200 gram tagliatelle
200 gram zalm
1 uien
2 tenen knoflook
1 el kappertjes
200 ml kookroom
1/2 glas witte wijn
200 gr crème fraîche
Bieslook
Peterselie
Zout en peper
Olijfolie

Salade:
1/2 komkommer
2 tomaten
1/2 rode ui

Dressing:
75 ml olijfolie
25 ml azijn
1/2 tl mosterd
1/2 el honing
Zout en peper

Bereiding

Begin met de tagliatellesaus. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en pers de tenen knoflook uit of snijd deze heel fijn. Zet de ui en knoflook een paar minuten aan in een scheutje olijfolie en blus af met de witte wijn. Laat dit inkoken onder af en toe roeren.

Snijd de zalm en voeg deze samen met de kappertjes toe aan het ui/knoflookmengsel. Voeg ook de room en crème fraîche toe en laat zachtjes inkoken.
Snijd de kruiden fijn; ik haal meestal de plastic bakjes met kruiden bij Albert Heijn en gebruik van beide soorten ruim de helft.

Meng alle ingrediënten, behalve de olie, voor de dressing door elkaar met een garde en voeg de olie langzaam toe tijdens het roeren.
Snijd de komkommer, tomaat en ui en meng dit met de dressing.

Giet de tagliatelle af en voeg deze samen met de kruiden toe aan de saus. Meng goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!!

Liefs,
Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *