Spinazie-pasta uit de oven
Koken

Spinazie-pasta uit de oven

Ik hou van ovenschotels en helemaal van deze spinazie-pasta uit de oven. Het grote voordeel van ovenschotels vind ik dat je je keuken kan opruimen als de schotel in de oven staat, ben je na het eten lekker snel klaar!
Deze spinazie-pasta maak ik al geruime tijd en is een mengelmoes van twee of drie recepten die ik ooit eens opgeslagen heb. Makkelijk en ontzettend lekker!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gr kipfilet-blokjes
  • 150 gr pasta
  • 100 gr diepvriesspinazie
  • 1 rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • bosje lente-ui
  • geraspte kaas
  • pijnboompitten
  • 4 el roomkaas met kruiden
  • 1 tl kipkruiden (voor een pittige variant gebruik ik cajunkruiden)
  • zout / peper

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzigingen op de verpakking en verwarm je oven voor op 180 graden. Bestrooi de kipstukjes met de kipkruiden.

Snijd de rode peper en lente-uitjes in stukjes en de knoflook heel fijn. Giet wat olie in een pan en fruit de lent-uitjes, rode peper en de knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg de kipblokjes toe en bak deze een paar minuten tot ze gaar zijn. Voeg vervolgens de spinazie en de roomkaas toe en roer dit goed door tot de spinazie ontdooid is. Als de saus iets te dik is, voeg dan een beetje melk of water toe.

Zet het vuur uit en roer wat pijnboompitten en de gekookte pasta door het spinaziesausje. Schep het mengsel vervolgens in een ingevette ovenschaal en strooi wat geraspte kaas over de bovenkant. Daarna kan de ovenschotel ongeveer 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Ondertussen kun jij de potten en pannen in de vaatwasser zetten en een doekje over het aanrecht halen, een glaasje wijn inschenken en daarna…. eet smakelijk!

Groet,
Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *