Recept zalm teriyaki
Koken

Zalm teriyaki met noedels en groenteroerbak

Sinds een aantal maanden bestellen we regelmatig de Marley Spoon box. Niet elke week, maar meestal om de week, ontvangen we drie zakken vol met ingrediënten voor heerlijke maaltijden. Ik probeer elke keer een vlees-, vis- en vegetarisch gerecht te kiezen die, niet onbelangrijk, door de week lekker snel op tafel staan.

Je kunt kiezen elke week kiezen uit 20 (!!) verschillende gerechten. Sommige gerechten vinden we zo lekker, dat deze al meerdere malen bij ons op tafel hebben gestaan. Deze zalm teriyaki is er ook zo eentje, snel, makkelijk, gezond en echt super lekker!

Dit recept is voor 2 personen, bereidingstijd is ong. 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • 100 gr noedels
  • 1 teentje knoflook
  • 2 zalmfilets
  • 1 rode paprika
  • een stukje verse gember
  • 1 paksoi
  • 1 rode ui
  • 2 zalmfilets
  • witte sesam
  • teriyaki-saus
  • azijn (liefst rijstazijn)
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

Pel de knoflook en schil de gember en rasp ze fijn boven een kommetje. Voeg 50 ml teriyakisaus en 1 eetlepel water, 1 el (rijst)azijn, een snuf zout en peper naar smaak toe en roer goed door.

Pel en snijd de ui in dunne ringen. Snijd de stronk van de paksoi en snijd het witte gedeelte in reepjes. Hak de groenen bladeren grof. Halveer de paprika, verwijder de kern en snijd de paprika in reepjes. Snijd de peultjes in de lengte doormidden.

Doe de noedels met een snuf zout in een pan en giet hier gekookt water over. Roer door en laat ze 2 – 3 minuten wellen. Giet af in een zeef, spoel om met koud water en laat uitlekken.

Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Verwijder eventuele graatjes en bestrooi de zalmfilets met zout en peper. Bak de zalm 3 – 4 minuten zonder ‘m te bewegen. Keer de filets dan om en zet het vuur laag. Voeg 1/3 van de teriyaki-saus toe en bak de zalm in nog eens 2 – 3 minuten gaar. De zalm is goed gaar als hij uit elkaar valt als je er met een vork op drukt.

Verhit 1 el olie in een andere koekenpan of wok op hoog vuur. Voeg de peultjes toe en roerbak ze 2 – 3 minuten. Voeg daarna de ui en paprika toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg dan het wit van de paksoi en de rest van de teriyakisaus toe en roerbak alles 1 minuut.

Doe het groen van de paksoi en de noedels bij de groenteroerbak en warm het even op. Schep de teriyakinoedels en groenten op en leg op elk bord een stuk zalm. Bestrooi het gerecht tot slot met de sesam en eet smakelijk! Laat je even weten wat je van deze zalm teriyaki vond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *