Persoonlijk,  Reizen

Op vakantie zonder onze dochter… onze wish list!

Iedereen met (pre)pubers kent de uitdaging van het zoeken naar een vakantie, waar je zelf blij van wordt maar die ook de goedkeuring van de puber weg kan dragen. Onze inmiddels niet meer thuis wonende dochter van bijna 20 is ons enige kind. Tijdens vakanties zochten we dus meestal naar een camping, waar ook veel medelanders met hun kroost naar toe gingen. Ik hou helemaal niet van kamperen, maar gelukkig hebben de meeste campings tegenwoordig ook prima mobile homes.

Het sfeertje op een camping vind ik wel geweldig! Alleen het douchen, afwassen en plassen in een apart gebouw vind ik gewoon geen pretje. Maar als je dan een mobile home huurt, heb je helemaal geen last van dit soort ‘ongemakken’.

Manlief en ik hebben, toen we nog met z’n tweetjes waren, regelmatig een hutje op een berg gehuurd, waar we heerlijke vakanties hebben gehad. De laatste jaren hoefden we voor onze dochter ook niet meer speciaal naar campings met een hoop leeftijdsgenoten. Thuis had ze het al druk genoeg met een overvol sociaal leven en haar werk, dus op vakantie wilde ze het liefst lekker helemaal niks.

Nu onze dochter bijna 20 is en op dit moment in Singapore woont voor een gedeelte van haar IBA studie, hebben we onze eerste vakantie met z’n tweetjes inmiddels achter de rug. Dit is ons (gelukkig 😉) prima bevallen en hoewel onze dochter heeft aangegeven dat ze volgend jaar graag weer met ons mee wil op vakantie, hebben we ook zo onze eigen vakantie-wishlist…

Rondreizen door Scandinavië met een camper

Met de camper door Scandinavie

Hoewel ik eerder heb aangegeven dat ik helemaal niet van kamperen hou, heb ik op de een of andere manier een ontzettend romantisch beeld bij een vakantie ‘met de camper’. Helemaal nu ik de website van Camptoo heb ontdekt! Dit is een soort Airbnb, maar dan voor het huren van particuliere campers. Er worden ook campers met badkamer verhuurd, dus mijn ‘probleem’ is snel opgelost.

Het lijkt me geweldig om op je gemak Zweden of Noorwegen te ontdekken, te stoppen op dat mooie plekje dat je onderweg tegenkomt en daar ook te overnachten. We hebben wel met elkaar afgesproken dat we eerst een weekje gaan proefdraaien in Nederland. Als het bevalt, is dit zeker één van de eerste vakanties die we zonder dochterlief gaan beleven!

Op ‘wintersport’ naar Lapland

Op wintersport naar Lapland

We zijn alledrie gek op wintersport, heerlijk de hele dag buiten zijn, lekker eten en veel slapen! Het is inmiddels alweer twee jaar geleden, maar als we weer richting de sneeuw gaan, zou ik heel graag een keer naar Lapland willen. Niet alleen voor het skiën, maar juist ook voor het Noorderlicht en wat dacht je van een husky- of een sneeuwscootertocht! Dochterlief vond dit tot op heden niet de ideale manier van wintersport, dus ook deze vakantie staat hoog op ons eigen verlanglijstje.

Wandelen in Oostenrijk

Wandelen in Oostenrijk

Je snapt natuurlijk wel dat je een puber echt niet aan het wandelen krijgt! Nu heb ik dit ook jarenlang gemeden als fervent hardloopster, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik na onze wandelvakantie in de Harz van afgelopen jaar toch wel om ben.

Wij kennen Oostenrijk alleen van onze wintersportvakanties, helemaal niets mis mee! ‘Vroeger’ ben ik tijdens de zomervakantie met m’n vriendinnetje en haar ouders mee geweest naar Oostenrijk en ook in de zomer is dit een ontzettend mooi land. Manlief zou het liefst emigreren naar Oostenrijk, dus een vakantie in dit prachtige land kan natuurlijk niet ontbreken op onze wish list!

Morgen vertrekken we naar Singapore, waar we onze dochter opzoeken en de Grand Prix van Singapore gaan beleven. Daarna nog lekker 8 dagen relaxen op Bintan en in december staat de jaarlijkse kersttrip met m’n vriendin gepland, dit keer naar Edinburgh. Of we volgend jaar een van bovengenoemde vakanties gaan vieren, blijft vooralsnog even een verrassing!

Liefs,
Linda ☘️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *