Mijn allergaafste kamerplanten
Wonen

10 kamerplanten waar ik super trots op ben

Deze keer een lekker groen artikel! Ik ben gek op kamerplanten in huis, in tegenstelling tot een paar jaar geleden. Toen had ik alleen een cactus, een yucca en twee vetplantjes, maar nu staan er in zo goed als elk vertrek wel een aantal planten. In de slaapkamer, omdat ze de vochtigheidsgraad verhogen, in onze nieuwe badkamer omdat ze zo goed kleuren bij de stoere betonlook en natuurlijk in de woonkamer, waar je ze vooral zo lekker kunt gebruiken als style-item.

Ik kan eigenlijk niet aangeven waar mijn kamerplanten-liefde vandaan komt. Ongetwijfeld hadden de woonbladen er mee te maken, waarin de urban jungle trend behoorlijk werd aangezwengeld. Ik denk dat de bananenplant, die ik drie jaar geleden van mijn ouders als verjaardagscadeau kreeg, de trigger is geweest. Waar je ook ging, overal zag je deze bananenplanten en die wilde ik ook.

Samen met m’n moeder heb ik in het tuincentrum een prachtexemplaar uitgezocht. Thuis heb ik ‘m liefdevol in een grote pot met de juiste potgrond geplaatst en kreeg hij een ereplek bij ons in de huiskamer. Ik kan je vertellen dat ik er helaas maar drie weken plezier van heb gehad, toen had-ie alleen nog maar bruine bladeren. Geen idee waar het fout ging, maar vast niet bij mij…. šŸ˜‰

Prestatiegericht als ik ben, heb ik me daarna gericht op een aantal kleinere planten, zoals de graslelie (daar kun je volgens mij echt niets fout aan doen) en de monstera. Binnen de kortste keren moest ik de monstera overpotten omdat-ie groeide als een malle en had ik door het hele huis graslelie-stekjes staan. Vanaf dat moment is het kamerplanten-virus toegeslagen en ben ik inmiddels ruim een half uur bezig als ik ze allemaal water moet geven.
Dit is een greep uit mijn nog steeds groeiende collectie:

Kamerplant Alocasia Calidora - Olifantsoor
Alocasia Calidora – Olifantsoor
Kamerplant Begonia Maculata - Stippenbegonia
Begonia Maculata – Stippenbegonia
Kamerplant Alocasia Zebrina
Alocasia Zebrina
 Hemionitis Arifolia - HartjesvarenKamerplant
Hemionitis Arifolia – Hartjesvaren
Kamerplant Alocasia Polly - Skeletplant
Alocasia Polly – Skeletplant
Kamerplant Araucaria heterophylla
Araucaria heterophylla – Kamerden
Kamerplant Monstera Deliciosa - Gatenplant
Monstera Deliciosa – Gatenplant
Kamerplant Monstera obliqua - Monstera Monkey Mask
Monstera obliqua – Monstera Monkey Mask
Kamerplant Ceropegia woodii - Chinees lantaarnplantje - String of hearts
Ceropegia woodii – Chinees lantaarnplantje – String of hearts

Bijkomende tic van dit kamerplanten-virus is, dat ik altijd erg graag wil weten hoe de planten die bij ons wonen, heten. Ik weet het van alle bovenstaande planten, maar er is er eentje die ik al heel lang heb en waarvan ik maar niet achter z’n naam kan komen. Dat is deze:

Kamerplant Hangplant
??

Mocht jij weten wat de naam van dit gave, zeer tevreden plantje is, dan hoor ik het heel graag. Ook ben ik benieuwd naar jouw favoriete kamerplant, dus kom maar op!

Liefs,
Linda

2 Comments

    • admin

      Wat lief dat jullie dat helemaal hebben opgezocht! Ik denk alleen dat het toch een andere is, want de Tradescantia Sabrina heeft rood in z’n blaadjes en dat heeft deze niet…. ik ga nog even op onderzoek uit!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *